Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı

Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı

“Sel afetinde evler büyük hasar gördü”

Seyhan Belediye meclisinin 2020 yili ilk birlesiminde konusan Baskan Akay, sel felaketinde hasar gören binalarin risk tasidigini, bu nedenle Kentsel Dönüsüm projeleri üzerinde daha çok çalisilmasi gerektigini vurguladi.

“Kentsel dönüsüm hizlica yapilmali”

Seyhan Belediye Meclisinin Ocak ayi oturumlarinin ilk bilesimi Akif Kemal Akay Baskanliginda gerçeklestirildi. Yasanmakta olan bölgesel sikintilarin ülkeye yansimasinin olabilecegini belirten Baskan Akay, “Her sikintili dönemde oldugu gibi bu süreçte de birlik ve beraberlik içinde olmak gerekiyor.  Kenetlenirsek bu süreci en hafif sekilde atlatiriz” dedi.

Meclis üyelerinin eksiksiz katildigi birlesimde Türkiye ve bölgenin içinde bulundugu durumu degerlendiren Baskan Akay, süreci en hafif olumsuzlukla atlatmak için her sikintili dönemde oldugu gibi birlik ve beraberlik içinde olunmasi gerektigi vurgusu yapti. “Iyi günde didisen, kötü günde birlesen” bir toplum olmanin her zaman olumlu avantajlarini gördüklerini aktaran Baskan Akay söyle konustu;

“HER ZAMAN KÖTÜ GÜNDE BIRLESEN BIR TOPLUM OLMANIN AVANTAJINI GÖRDÜK”

“Bölgesel olarak yasanan bir sikinti var. Ülke olarak ekonomik ve siyasi açidan bu sikintiyi hissedecegiz. Adana bölgeye yakinligi nedeniyle bu sikintiyi biraz daha fazla hissedebilir. Yasanmasi muhtemel bölgesel olumsuzluklarin yansimalarini en hafif sekilde atlatmak için birlik ve beraberlik içinde olmamiz gerekiyor. Geçmiste benzer zor durumlari, birlikte olmanin avantajiyla çözdük. Iyi günde didisen ama zor günde birlesen bir toplum olmanin avantajlarini gördük. Yine öyle olacagina inaniyorum”

“SEL FELAKETINDE VALILIK, BÜYÜKSEHIR VE ASKI ILE BIRLIKTE SAHADAYDIK”

Adana ve çevresini etkisi altina alan kuvvetli yagisin ardindan yasanan sel felaketiyle ilgili degerlendirme yapan Baskan Akay, meteorolojiden bilgi alir almaz kriz masasini olusturduklarini kaydetti.  Akay, Valilik, Büyüksehir ve ASKI ile uyumlu çalisma yaparak olumsuzluklarin en az sekilde hissedilmesi için çalistiklarini animsatti.

“SUYUN KANALLARA VERILMESI INISIYATIFINI ALAMAYAN ILGILI GÖREVDEN ALINDI”

Ciddi sekilde aldiklari önlemler sonucu sürekli sahada olduklarini aktaran Baskan Akay, “Devletin tüm kurumlariyla birlikte sahadaydik. Devletin bu kadar hizli olmasi beni mutlu etti. Sel felaketinde kanallara su verilmesi gerekiyordu. Ancak ilgili kisi suyu kanallara verecek inisiyatifi kullanmadi. Sonuçta sel etkisi daha fazla oldu. Ancak bu riski alamayan ilgili hemen görevden alindi. Bu da liyakat sahibi olmayanlarin görevden alinmasi adina bizi sevindirdi.”

“SELDE EVLER BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Sel afeti nedeniyle Bakanligin Seyhan Belediyesine 4 Milyon lira yardim gönderdigini belirten Baskan Akay, afet sonucu eski yapilarda ciddi hasarlarin olustugunu kaydetti. Baskan Akay söyle devam etti;

“Sel felaketinde ciddi hasarlar olustu. Temel sorun selde hasar görev evlerin küçük bir depremde bile büyük yikimlara maruz kalabilme riskinin olabildigi izlenimi edindim. Bu nedenle hizlica Kentsel dönüsüme ihtiyaç var. Seyhan Belediyesi olarak bizim yapacagimiz, Büyüksehir’in yapacagi ama bizim de müdahil oldugumuz ve Bakanligin yapacagi Kentsel dönüsüm projeleri üzerinde daha çok çalismamiz gerekiyor”

Konusmalarin ardindan Gündem Maddelerine geçildi. Ilk olarak Denetim Komisyonu seçimi yapildi. Denetim Komisyonuna Kemal Çelik, Süleyman Sözütek, Niyazi Yüksel, Leyla Karabiyik ve Sule Özülkü seçildi. 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli